Passiekokspassie voor eten

Iedere dag is er een passiekok aanwezig om speciaal voor jou een heerlijk gerecht te koken. Bevlogen vertellen zij het smakelijke verhaal achter het gerecht. Op wisselende dagen maken we halalgerechten en organiseren we vergetarische avonden. Als je OPEN binnenloopt ontdek je het gerecht van de dag.

geuren en kleuren in de keuken van onze passiekoks

leer nieuwe smaken ontdekken

Leer onze passiekoks kennen en ontdek nieuwe samen in het proeflokaal van OPEN. Wordt het indonisch met een twist, Syrisch, mediterraans, Turks of toch carribean vega? Voor een gerecht van een passiekok betaal je €9.50, voor een kinderportie €6.50. Het is alleen nog maar een kwestie van aanschuiven!

dit zijn onze passiekoks

Ik ervaar het koken als ontspannend en ben geinspireerd door mediterrane, Turkse en Marokkaanse smaken

Lida — kan zich nu volledig op haar passie voor koken richten

Lida is 30 jaar werkzaam geweest in de sociale sector als opbouwwerker en teamleider. In 2014 kwam er een eind aan deze loopbaan en dacht ze: 'Yes, nu ga ik me op mijn passie voor koken richten' en is ze een opleiding in Nieuwleusen gaan volgen. Daarna heeft ze ruim 2 jaar stage gelopen bij Chef-kok Jannie Munk. Lida is vooral door mediterrane, Turkse en Marokkaanse smaken geïnspireerd en ervaart het koken als ontspannend.

mediterraans, turks, marokkaans
woensdag
Wanneer ik aan het koken ben, dan ben ik even terug in mijn vaderland; in de keuken van mijn moeder waar de geuren van kardemom, kaneel en saffraan overheersten

Mahnaz — zet koken in als verbindende factor

Mahnaz is geboren en getogen in Iran en woont ruim 30 jaar in Nederland. Naast haar grote passie om de integratie en participatie van migranten in Nederland te stimuleren en te bevorderen heeft ze nog een andere passie: het koken van authentieke Perzische gerechten. Bij het afsluiten van haar projecten, combineert ze vaak deze twee passies met elkaar in de vorm van een kookworkshop en teambuilding voor de opdrachtgevers. Met het koken bij het proeflokaal wil ze onze bezoekers kennis laten maken met de Perzische keuken en ze nieuwsgierig maken naar de achterliggende verhalen.

Perzisch
wisselend op dinsdag
Ik kook als passiekok ook graag andere Aziatische gerechten

Allan — kookt en geeft kookworkshops met als thema Aziatisch koken

Allan is in Indonesië op het eiland Java geboren. Zijn passie voor Aziatisch koken is ontstaan doordat hij vaak in de keuken stond, waar zijn moeder Indonesisch kookte en gebruik maakte van een met de hand geschreven kookboek van haar schoonmoeder. Nu geeft Allan sinds tien jaar kookworkshops in de keuken van het wijkcentrum ‘de Hofstee’ in Tanthof Delft en kookt hij wekelijks in OPEN.

Indonesisch
wisselend op donderdag
Koken is voor mij een meditatieve bezigheid waarbij ik graag een wil worden met het gene wat ik presenteer voor het publiek

Cheraldine — probeert de eenvoud van de natuur zoveel mogelijk in haar recht te laten tijdens het koken

Als kok is Cheraldine altijd op zoek naar een unieke smaak die zeldzaam is en misschien ook nooit meer te proeven zal zijn. Ze laat zich inspireren door wat er voor handen is en kookt alsof ze een blanco canvas heeft die steeds met een andere kleur verf of mengcombinaties hiervan bedekt moet worden. Soms kan het om een hele simpele veeg gaan of een korrelige blubber verf maar uiteindelijk wordt het een schotel om van te smullen. Deze bevlogen passiekok probeert de eenvoud van de natuur zoveel mogelijk in zijn recht te laten tijdens het koken. Ze haalt dus een bakbanaan of maiskolf niet altijd uit de schil of gebruikt de schil juist als plateau voor een ander gerecht. Ze heeft een eigen vegetarisch restaurant gehad op Curaçao. Wat naast het koken ook heel belangrijk is voor Cheraldine, is het gastvrouwschap. Lekker eten gecombineerd met de juiste sfeer en aandacht is wat zij in OPEN wil aanbieden.

caribisch vegetarisch
vrijdag