Passiekokspassie voor eten

Iedere dag is er een passiekok aanwezig om speciaal voor jou een heerlijk gerecht te koken. Bevlogen vertellen zij het smakelijke verhaal achter het gerecht. Op wisselende dagen maken we halalgerechten en organiseren we vergetarische avonden.

geuren en kleuren in de keuken van onze passiekoks

leer nieuwe smaken ontdekken

Leer onze passiekoks kennen en ontdek nieuwe samen in het proeflokaal van OPEN. Wordt het indonisch met een twist, Syrisch, mediterraans, Turks of toch carribean vega? Voor een gerecht van een passiekok betaal je €9.50, voor een kinderportie €6.50. Het is alleen nog maar een kwestie van aanschuiven!

dit zijn onze passiekoks

ik ervaar het koken als ontspannend en ben geinspireerd door mediterrane, Turkse en Marokkaanse smaken

lida — kan zich nu volledig op haar passie voor koken richten

Lida is 30 jaar werkzaam geweest in de sociale sector als opbouwwerker en teamleider. In 2014 kwam er een eind aan deze loopbaan en dacht ze: 'Yes, nu ga ik me op mijn passie voor koken richten' en is ze een opleiding in Nieuwleusen gaan volgen. Daarna heeft ze ruim 2 jaar stage gelopen bij Chef-kok Jannie Munk. Lida is vooral door mediterrane, Turkse en Marokkaanse smaken geïnspireerd en ervaart het koken als ontspannend.

mediterraans, turks, marokkaans
wisselend op dinsdag en donderdag
Koken is voor mij een meditatieve bezigheid waarbij ik graag een wil worden met het gene wat ik presenteer voor het publiek. Altijd met de hoop dat mijn liefde voor het koken te proeven is.

cheraldine — probeert de eenvoud van de natuur zoveel mogelijk in haar recht te laten tijdens het koken.

Als kok is Cheraldine altijd op zoek naar een unieke smaak die zeldzaam is en misschien ook nooit meer te proeven zal zijn. Ze laat zich inspireren door wat er voor handen is en kookt alsof ze een blanco canvas heeft die steeds met een andere kleur verf of mengcombinaties hiervan bedekt moet worden. Soms kan het om een hele simpele veeg gaan of een korrelige blubber verf maar uiteindelijk wordt het een schotel om van te smullen. Deze bevlogen passiekok probeert de eenvoud van de natuur zoveel mogelijk in zijn recht te laten tijdens het koken. Ze haalt dus een bakbanaan of maiskolf niet altijd uit de schil of gebruikt de schil juist als plateau voor een ander gerecht. Ze heeft een eigen vegetarisch restaurant gehad op Curaçao. Wat naast het koken ook heel belangrijk is voor Cheraldine, is het gastvrouwschap. Lekker eten gecombineerd met de juiste sfeer en aandacht is wat zij in OPEN wil aanbieden.

caribisch vegetarisch
vrijdag